Duşakabin

Dusakabin

Cam İşleme

Rodaj

Cam kenarlarının ve köşelerinin 90° ve 45° eğimlerle perdahlanması işlemine düz rodaj, yatay biçimde perdahlanması işlemine ise balıksırtı veya C rodaj denir.

Bizote

Cam kenarının 90°; cam ön köşesinin ise istenen açıda perdahlanması işlemine denir. Bizote genişliği açı ile değişir. Parlatma, rodaj sonrası matlaşan kesim yüzeyinin ikinci bir işlemle parlatılmasıdır.

Kanal Açma 

Cam yüzeyinin bir doğru boyunca 2 mm. derinliğinde oyularak şekil verilmesine denir. Genelde cam kenarlarına yakın yüzey üzerine bu işlem yapılır.

Isıcam

Isıcam

Isıcam bir plağın, alüminyum ara boşluk çıtası, plastik ve elastik dolgu maddeleri yardımıyla bir derinliğe çevresel olarak bağlanması şeklinde üretilir.Alüminyum ara boşluk çıtası, cam plakalar arasındaki genişliğin saptanması; özel yapıştırıcı ve elastik dolu maddesi ile iç hacmin, dış atmosferik etkilere karşı tam olarak izole edilmesi amacıyla kullanılır. Ara boşluğu dolduran kuru havanın kondensasyon sonucu cam yüzeylerinde buğulanma yapmaması için devamlı kuru kalması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı ara boşluk çıtasının içi üretim sürecinde nem emici kimyasal bir madde ile doldurulur. Isıcamın bir başka özelliği de ses yalıtımı sağlayabilmesidir. 

Gürültüye karşı farklı kalınlıklarda camlar ve geniş ara boşluk çıtası kullanılarak özel nitelikte ısıcam da üretilir.

Jaluzili Isıcam

Jaluzili perde, iç ve dış ortam basıncına uygun havan barındıran tamamen hava yalıtımı sağlanmış hijyenik bir ortam içinde yerleştiririlen jaluzili perdelerin birleştirici, tamamlayıcı malzemeler yardımıyla biraraya getirilmesinden oluşur. Jaluzili ısıcam, temizlik, bakım ve onarım gerektirmez. Etkili ışık kontrolü, güneş perdelemesi, mekanları birbirinden ayırarak kapalı alan yaratma gibi özelliklerinden dolayı; konut, ofis, hastane, banka, emniyet binaları, laboratuar, okul vb. binaların dış cephe ve iç bölme mekanları için idealdir.

Konfor Isıcam

Isıcam-Konfor, yüksek performansı ve doğal görünümü ile mimarlara yepyeni imkanlar sağlamaktadır. %70 ışık geçirgenlik katsayısının, %46 güneş radyasyon enerjisi toplam geçirgenliğine bölünmesi ile elde edilen 1.52 seçicilik indeksi Isıcam-konfor için üstün bir performans göstergesidir.

Isıcam Konfor' un Üstünlükleri:

  •  Kaplamasız Iscam'a göre pencerelerde ısı kaybını %40 azaltır. 
  •  Işık girişini azaltmadan güneş kontrolü sağlar 
  •  Güneş enerjisinin yakıcı etkisini azaltır. 
  •  İçten bakan gözlemci için aydınlık ve rahatlatıcı görüntü. 
  •  Camların odaya bakan yüzeylerindeki buğulanmayı azaltır. 
  •  Kışın soğuk, yazın sıcak pencere önü sorununa çözüm getirerek odanın bütününe yayılmış rahatlık sağlar.

Ayna

 

Float Aynalar 

 Özel olarak seçilmiş düz camdan üretilen aynalar 3mm'den 6mm'ye kadar kalınlıklarda ve değişik ebatlarda clear, bronz, füme, yeşil, pembe,mavi renklerde çaspak alma, rodaj, bizote gibi kenar işlemli olarak üretilebilir.

 Tam otomatik üretim hattına giren düz cam, yıkama, gümüş kaplama, bakır kaplama, iki kat boyama ve kurtarma aşamalarından geçtikten sonra ayna olarak hattı terkeder.

 Flotal çerçeveli olarakta kullanılacağı gibi iki tarafı yapışkan bantlar veyayna silikonları ile de ayna ağırlığı dikkate alınarak düzgün yüzeye yapıştırarak uygulanabilir.

Venedik Aynalar

 

Güvenlik Camları

Buzlu Telli Cam

Buzlu telli cam, eriyik halindeki cam bünyesine elektrik kaynaklı bir çelik tel örgünün yerleştirilmesi ile üretilir. Telli buzlu cam, testler ile belgelenmiş süreler içinde yangın alev ve dumanın geçişini önler. Kırıldığında cam parçacıkları kolaylıkla dağılmadığından, yaralanma risklerinin azaltılması açısından da yararlıdır.

Lamine Cam 

Lameks renkli veya renksiz özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla iki veya daha fazla cam tabakanın ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle üretilir. Kırılma halinde parçaları yerinde tutarak yaralanma riskini azaltır. Lameks bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişleri önlemesi veya geciktirsmesi açısından da doğru bir seçimdir.

Temperli Cam 

Camın dış yüzeylerine basınç gerilimli, cam ortasına ise dolaylı bir çekme gerilimi kazandırmak için ısınma ve soğutma aşamalarını içerir. Isıl işlemsiz cama göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olan temperli cam kırıldığı zaman zar büyüklüğünde parçalara ayrılarak yaralanma riskinin azaltığından güvenlik camı olarak kullanımı uygundur.

More Articles...

  1. Dekoratif Cam
  2. Düz Cam

Hızlı İletişim

tel: +90 (212) 234 55 03

faks: +90 (212) 248 89 68

Şirket Merkez

Sıracevizler Cad. No:72 

Şişli / İstanbul Türkiye

Üretim Tesisi

Seyrantepe Altınay Cad. Gül Sok. No:15  

4.Levent / İstanbul Türkiye